Revalidatie

Lucky Stable is -naast een manege en pensioenstal- ook een revalidatiestal. Onder de
naam Lucky Stable Healthy Horses behandelen wij paarden met (teruggekeerde) peesblessures, spier- en huidproblemen, maar ook paarden met longklachten. Het paard wordt bij ons altijd behandeld naar het advies van de dierenarts. Samen met de eigenaar van het paard wordt er dan gekeken naar de verwachtingen en mogelijkheden en hierna wordt er een realistisch plan gemaakt.

In het behandelproces kunnen wij ondersteunen waar nodig; we kunnen het paard behandelen met Nano CellCare therapie en eventueel daarbij de nodige beweging geven. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het paard in de stapmolen laten bewegen of longeren.

Tijdens het behandeltraject kan het paard bij ons op stal gestald worden, maar wij kunnen het paard ook bij u op locatie behandelen.

Nano CellCare therapie 

Wij snappen dat er veel vragen zijn over de therapie,
daarom proberen we de therapie uit te leggen middels deze video.

Wij zijn in de omgeving de exclusieve aanbieder van Nano CellCare therapie. Nano CellCare is een innovatieve behandeling voor (onder andere) paarden, die zich richt op het herstel en de preventie van diverse klachten en blessures.

Bij deze therapie worden essentiële natuurlijke ingrediënten aangeboden aan het paardenlichaam. Hyaluronzuur, Vitamine C en Dode Zeezout worden -middels een apparaat die de voedingsstoffen vernevelt- op celniveau aangeboden. Dit gebeurt dus volledig pijnloos en zonder operaties of injecties.

Het aanbieden van deze stoffen gebeurd in kleine nanodeeltjes, waarbij de ingrediënten zo klein zijn dat deze niet met het blote oog waarneembaar zijn.
Doordat dit zo klein aangeboden wordt, kan de plek die deze stoffen het hardst nodig heeft, deze voedingsstoffen snel en makkelijk oppakken. De klacht wordt bij de bron aangepakt en gevoed. Hierdoor kan deze plek beginnen aan herstel.
Door de therapie op specifieke probleemgebieden toe te passen, kan de behandeling ook lokaal worden toegepast.

Nano CellCare kan daarbij ook verschil maken wanneer een andere behandeling geen
effect (meer) toont. Doordat de cellen met Nano CellCare gevoed worden, kunnen deze
weer herstellen en groeien.

Het proces

Het behandelprogramma wordt afgestemd op de behoeften van het paard en zijn blessure of klacht(en). Hoeveel behandelingen het paard nodig heeft, ligt aan veel factoren en kan niet vooraf vast gesteld worden. Elk paard en elke blessure of klacht is anders en wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Vaak is er bij klachten al een afspraak met een dierenarts geweest. Dit is ook nodig om een behandeltraject vast te stellen. Heeft het paard bijvoorbeeld last van pees- of gewrichtsproblemen, dan moet er altijd vooraf advies ingewonnen worden van een dierenarts. Het paard moet gescand worden, zodat goed inzichtelijk is waar het probleem zit en waar het dus behandeld moet worden. Onze Nano CellCare specialist kan -na de uitslag en het advies van de dierenarts- een
behandelplan maken.

De behandeling duurt tussen de 30 en 40 minuten per keer. Afhankelijk van de klachten is het raadzaam om meerdere behandelingen per week in te plannen en deze te herhalen. Hierdoor blijft het lichaam geboost en kan het doorgaan met herstellen.

Items die altijd in overleg besloten worden zijn het aantal behandelingen en de lengte van het behandelproces, maar ook de mate waarin wij kunnen ondersteunen.

Onze therapeut

Maak kennis met onze revalidatie-therapeut Mirelva. 

Mirelva is van jongs af aan al gek van paarden en vanaf 6-jarige leeftijd krijgt zij paardrijles. Zij besluit op jonge leeftijd dat haar toekomst in de paardenwereld zit. Na het afronden van de opleiding paardenhouderij en sport (versneld in 2 jaar) op het Aeres Barneveld, doet zij de opleiding Aspirant Instructeur ORUN 2. Haar kennis heeft zij uitgebreid met diverse workshops en trainingen, zoals de workshop fascia release voor paardeneigenaren: een training die gericht is op het bindweefsel van het paard.

Inmiddels werkt Mirelva ruim 2 jaar als Nano CellCare therapeut en heeft zij paarden mogen helpen bij diverse blessure en klachten. Als Nano CellCare specialist verzorgt zij ook de demonstraties die aan nieuwe therapeuten door heel Nederland gegeven worden.

Contact

Benieuwd wat wij kunnen betekenen in het herstelproces van jouw paard? Neem
vrijblijvend contact op door een mail te sturen naar: manege@luckystable.nl

Vermeld in de mail meer informatie over bijvoorbeeld de leeftijd van het paard, de
klacht(en) en hoe lang het paard al last hiervan heeft, welke behandelingen je al
geprobeerd hebt, waar het paard gestald staat, etc.

Als wij de mail ontvangen hebben, nemen wij telefonisch contact met je op.